تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟

دکتر رضوی پور 2022-11-20T12:13:00+03:30
تفاوتسرماخوردگیوآنفولانزاچیست؟

سرماخوردگی و آنفولانزا از شایع ترین بیماری های امروزه هستند که علائم مشابهی دارند و ممکن است اغلب با هم اشتباه گرفته شوند. اما چگونه می توان تشخیص داد که فرد به بیماری سرماخوردگی دچار شده است یا آنفولانزا؟ تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا در چیست؟ درمان هر کدام از این بیماری ها چگونه است؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا از علائم سرماخوردگی، علائم آنفولانزا و درمان هر یک از آن ها مطلع شوید.

 

سرماخوردگی و علائم آن

سرماخوردگی یک بیماری واگیردار و ویروسی مربوط به بینی و گلو می باشد. دویست نوع ویروس می توانند سبب سرماخوردگی شوند اما متدوال ترین عامل بیماری سرماخوردگی، راینو ویروس ‌ها می باشند.

این ویروس ها تا مدت طولانی در محیط فعال می مانند و با از دست به بینی و چشم ها منتقل می شوند. همچنین این ویروس ها می توانند از طریق عطسه، سرفه و تماس با اشیا آلوده یا افراد به بدن منتقل شود.

میزان مبتلایان به سرماخوردگی اغلب در فصل پاییز و زمستان افزایش می یابد. سرماخوردگی معمولا خطر مرگ برای انسان ندارد و برطرف می شود. در بعضی شرایط و نوزادان و افراد مسن ممکن است به عفونت‌های تنفسی مثل برونشیت منجر شود که برای سلامت فرد خطر محسوب می شود.

اولین علائم سرماخوردگی عطسه، سر درد و خستگی می باشد و علائم سرفه، آبریزش بینی، تب و گلو درد در ادامه ممکن است رخ دهد. دوره نقاهت این بیماری معمولا بین هفت تا ده روز است ولی ممکن است برخی علائم تا سه هفته طول بکشد، مخصوصا اگر فرد اغلب سیگار می کشد.

 

آنفولانزا و علائم آن

بیماری آنفولانزا، یک بیماری ویروسی حاد تنفسی است و با سرفه و عطسه می تواند به دیگران منتقل شود. همچنین بیماری آنفولانرا از طریق استنشاق هوای آلوده و لمس سطوح آلوده به ویروس منتقل می شود. این بیماری شیوع کمتری دارد اما آمار مرگ بیشتری را به خود اختصاص داده است. گزارشات مربوط به آنفولانزا خبر از میزان مرگ و میر سالانه ۳۰۰ تا ۶۵۰ هزار نفر در سراسر دنیا می دهد.

گلو درد، درد عضلانی، گرفتگی گلو، سرفه و تب از علائم آنفولانزا می باشد. در بیماری آنفولانزا اغلب درجه تب ۳۷ تا ۴۰ درجه سانتی گراد می باشد و در کودکان این درجه افزایش می یابد. آنفولانزا خستگی، ضعف و درد را برای بیمار تا مدت ها به همراه دارد و ممکن است تا ۳ هفته و یا حتی طولانی ‌تر، این علائم طول بکشد. برای مطالعه بیشتر در مورد بیماری آنفولانزا می توانید به مقاله آنفولانزا چیست؟ انواع و علائم آن مراجعه کنید.

 

مقایسه سرماخوردگی و آنفولانزا

می توان گفت آنفولانزا در مقایسه با سرماخوردگی، میزان مرگ و میر بیشتری دارد. به طور کلی علائم بیماری انفولانزا شدیدتر از بیماری سرماخوردگی می باشد و دوره ماندگاری بیشتری دارد.

سرماخوردگی و آنفولانزا یکی از شایع ترین بیماری ها می باشد و علائم مشابه ای دارند؛ اما اگر بخوایم به صورت تخصصی تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا را بررسی کنیم، می توانیم علائم آن ها را با هم مقایسه کنیم:

-        گلودرد هم در آنفولانزا و هم در سرماخوردگی بسیار شایع و شدید می باشد.

-        تب، سردرد، خستگی و ضعف، سرفه در آنفولانزا شدید می باشد، در حالی که این علائم در سرماخوردگی خفیف و جزئی می باشد.

-        همچنین اسهال ممکن است در آنفولانزا برای کودکان رخ دهد.

-        آبریزش بینی یا گرفتگی بینی بیشتر در سرماخوردگی اتفاق میفتد.

 

پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا

یکی از مهم ترین کارها برای پیشگیری از ابتدا به سرماخوردگی یا آنفولانزا، شستن مکرر دست ها می باشد که باید دست ها به مدت حداقل 20 ثانیه شسته شود تا آلودگی ها کاملا از بین بروند.

واکسن آنفولانزا سبب پیشگیری از آنفولانزای فصلی می شود، که معمولا آنفولانزای فصلی در ماه ‌های بهمن و اوایل اسفند بیشتر دیده می شود. بعد از دو هفته پس از مصرف واکسن آنفولانزا، بدن با تولید آنتی بادی‌، فرد را از ابتلا به آنفولانزا محافظت می‌کند. برای کودکانی که برای اولین بار واکسن دریافت می‌کنند، نیازمند به دو دوز جداگانه واکسن، به فاصله یک ماه می باشد.

اگر فرد در معرض افراد مبتلا به آنفولانزا قرار گرفته است، می تواند با مصرف دارو های ضد ویروسی از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری کند. همچنین برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا می توان دارو و شربت های تقویت سیستم ایمنی بدن را استفاده کرد. نمونه ای از این دارو را در پیج اینستاگرام داروخانه دکتر رضوی پور می توانید مشاهده کنید.

 

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

برای درمان سرماخوردگی معمولا از داروهای مسکن‌ مانند استامینوفن و ایبوپروفن، شربت سرماخوردگی، شربت سرفه و اسپری ‌های ضد احتقان بینی استفاده می شود. فرد بیمار ضمن مصرف دارو، باید رعایت های لازم را در خانه انجام بدهد که شامل استراحت کردن به مقدار کافی، نوشیدن مایعات، غرغره کردن آب نمک، خودداری از مصرف کافئین و استفاده از دستگاه بخور می باشد.

در جهت درمان آنفولانزا، فرد ضمن مصرف آب و مایعات فراوان، باید استراحت کافی نیز داشته باشد تا بدن انرژی مبارزه با ویروس آنفولانزا را حفظ کند. همچنین مصرف دمنوش چای سبز، چای بادرنجبویه، چای دارچین، برگ اکالیپتوس و زنجبیل می تواند در درمان آنفولانزا موثر باشد.

برای کوتاه شدن دوران درمان بیماری آنفولانزا، می توان از داروهای مختلفی استفاده کرد. لازم به ذکر است که مصرف این داروها باید حتما با تجویز پزشک باشد. انواع مسکن‌ ها مانند استامینوفن و ایبوپروفن می توانند به تسکین درد های عضلانی، سردرد و تب کمک کنند. همچنین مصرف شربت اکسپکتورانت سبب کاهش ترشحات سینوسی، سردرد و سرفه می شود.

از دیگر داروهای موثر در درمان آنفولانزا می توان به داروهای ضد احتقان اشاره کرد که در رفع گرفتگی و آبریزش بینی و همچنین فشار وارده بر سینوس ‌ها و گوش‌ ها موثر است.

برای خرید داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا در سایت داروخانه رضوی پور، کلیک کنید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

فرد در صورت مشاهده علائم شدید زیر، حتما باید به پزشک مراجعه کند:

-        تب پایدار: اگر تب بیش از سه روز پایدار باشد، می تواند نشانه‌ عفونت باکتریایی باشد که باید حتما درمان شود.

-        بلع دردناک: بالاتر گفتیم که گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفولانزا می باشد، اگر این علائم شدید باشد، ممکن است به معنی گلو درد باکتریایی باشد که نیاز به درمان توسط پزشک دارد.

-        سرفه مداوم: اگر بعد از دو تا سه هفته سرفه برطرف نشود، ممکن است برونشیت باشد و باید آنتی بیوتیک مصرف شود.

-        سردرد و گرفتگی بینی پایدار: ممکن است با گرفتگی و انسداد سینوس ‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت اتفاق بیفتد که نیاز به آنتی بیوتیک دارد.